Закон і Бізнес


Консиліум з консилеру

Вища ліга жіночої краси вбудовується в інститут адвокатури


Виявилося, що блискучі знання у галузі юриспруденції не завадили чарівним жінкам стати експертами з мейкапу.

№42 (1392) 20.10—26.10.2018
Софія КОНДРАТЮК
4597

До арсеналу знань про санацію, реституцію та апеляцію адвокати із жіночого клубу Асоціації адвокатів України додали навичок в нанесення хайлайтеру, бронзеру та шимеру. Навіщо й без того красивим леді з галузі права всі ці терміни візажистів? Професіоналізм повинен відчуватися в усьому — і в тоні обличчя, і в тоні на судовому засіданні.


Анатомія шкіри

Жінок посвячували не в біологічні тонкощі, їх учили бути митцями й нести у світ своє єдине й неповторне полотно — власне обличчя.

Основою для юристів є теорія держави та права, а основа для образу чарівної представниці прекрасної половини людства — тональний крем.

Експерт-візажист Яна Баженова радить обирати його в тій текстурі, яку можна буде за необхідності полегшити, наприклад зволожувальним кремом. Наносити чудо-засіб, який вирівнює тон обличчя, найкраще подушечками пальців, необов’язково для цього купувати спеціальний пензлик.

Хоча такий інструментарій краси — взагалі окрема тема. Сухі засоби професіонали зазвичай наносять пензлями з натуральним ворсом, а для інших атрибутів макіяжу радять штучні матеріали. За формою вони різняться так само, як рішення судів зі спірних питань.

Універсальним інструментом для нанесення тонального крему, пудри та рум’ян є пензлик округлої форми. Він прекрасно може впоратися з усіма покладеними на нього функціями. Цих самих завдань ще багатенько.

Після тонального крему обличчю не вистачає контурів. Правильним, але небезпечним для непрофесійних користувачів косметикою є акцент на вилиці. Жінкам із цією частиною макіяжу потрібно бути обережними. Візажисти ніколи не промальовують вилиці від вуха. Тут потрібно зважати на власну будову обличчя — намацати ту саму вилицю й акуратно підкреслити її скульптором — спеціальним засобом, який створює враження правильної стервозності.

Якщо бездоганності образу загрожують почервоніння на шкірі або ще якісь неприємні елементи, їх уміло приховає коректор. Цю чарівну паличку краще купувати у стику, так її можна зручно використовувати тим, хто ще на «ви» з макіяжем.

Ще одна порада на вагу золота від професійного візажиста: щоб знайти правильну зону для нанесення рум’ян, потрібно... усміхнутись, а далі щоки самі підкажуть, де їм потрібен рум’янець.

Від звичайного до екстраординарного. Якщо ще зовсім недавно модною була шкіра матова, як у фарфорової ляльки, то тепер у тренді богинь краси мерехтіння. За нього відповідають консилер і хайлайтер, але останній дещо більше. Консилер може замаскувати безсонну від роботи над справою ніч за рахунок світловідбивних частинок у ньому. А роль хайлайтеру — зробити вилиці перламутровими.

Головне — підкреслити свої унікальні риси, зробити це елегантно і не слідувати всім рекламним пропозиціям, які буквально вкладають в руки все нові й нові суперзасоби.

І коли обличчя стає ідеальним, де потрібно, сяючим — де можна, вираженим — де підказує сама природа, настає час перейти до найбільш декоративної частини ритуалу.

Погляд на мільйон

Щоб домогтися значного ефекту, зовсім не обов’язково витрачати таку суму. Достатньо просто знати кілька простих, але дуже важливих прийомів. Один з них — лише поглядом можна як мінімум причарувати і як максимум зачарувати до такого стану, коли противник у процесі забуває всю лінію захисту.

Звичайно, все залежить від типу краси жінки, кольору та форми її очей. Проте якщо вони правильно підкреслені, то далі можна вже й не фарбуватися.

Чорна стрілка не перестала бути символом елегантності, але візажист порадила не зупинятися тільки на цьому кольорі. Сам собою він пустий, тому можна й навіть потрібно поекспериментувати з палітрою, яка підходить до очей та контрастує з волоссям.

Кольорів хочуть і вії. Туш може бути не лише коричневою, інколи на сонці вигідно заграє, наприклад, ягідний відтінок, нанесений поверх чорної класики.

Там, де очі, судячи з логіки й народної пісні, там і брови. Візажист назвала їх «обличчям нашого обличчя». Мода на тонкі минула ще з часів стрічки «Службовий роман», а от тренд на широкі, кутові «набиті» брови ніяк не зникає з лиць молодих дівчат. Виглядають вони, м’яко кажучи, ненатурально, тоді як природна краса, вміло підкреслена майстром, завжди виглядає виграшно. Підмальовувати брови олівцем для очей — страшний гріх для королев краси. Обидва інструменти різні за текстурою, і їхнє забарвлення підібране за окремими принципами. Новинки ринку продовжують дивувати різновидами олівців, фломастерів та гелів для брів, хочеться спробувати все й одразу. Для цієї складової макіяжу навіть вигадали спеціальну помадку, якою можна вималювати форму. Окрім щоденних примочок для макіяжу, Я. Баженова порадила час від часу фарбувати брови, ця процедура може зберегти хвилини, які щоранку на них витрачаються.

Поки чоловіки бавляться якимись своїми розвагами, жінки стають дедалі цікавішими не тільки всередині, а й зовні, уміючи змінювати себе хоч щодня лише змахом пензлика, а відтак відкривають нові горизонти краси.