Закон і Бізнес


Стратегія виховання


№42 (1392) 20.10—26.10.2018
3931

У клубі «Челсі» запропонували новий підхід до боротьби з проявами антисемітизму серед футбольних фанатів. Замість заборони відвідин матчів їм запропонують вирушити в Освенцим.


У клубі вважають, що фанатів, які проявили антисемітизм, слід відправляти в освітній тур у музей, заснований на місці найбільшого нацистського концтабору в Польщі, повідомляє Бі-Бі-Сі.

Такі заходи, на думку керівництва «Челсі», подіють краще, ніж заборона приходити на матчі. Утім, позбавлення сезонних квитків теж пропонується залишити серед можливих санкцій.

Президент «Челсі» Брюс Бак вважає: якщо забороняти порушникам відвідини стадіону, це не змінить їхньої поведінки. «Наша стратегія дасть їм шанс зрозуміти, що вони зробили, і почати поводитися краще», —  сказав він.

У рамках запропонованої клубом кампанії «Скажи «ні» антисемітизму» фанатам, яким загрожує санкція, дадуть вибір: позбутися права відвідувати матчі чи пройти курс «перевиховання». Причому передбачається, що клуб сам покриватиме витрати на подібні екскурсії.