Закон і Бізнес


Гостей стіни не втримають


№42 (1392) 20.10—26.10.2018
4229

З 2019 року в хорватський Дубровник зможуть заходити не більш як два круїзні судна на добу. Кількість туристів на борту кожного не повинна перевищувати 5000 чоловік.


Влада міста підписала угоду з Міжнародною асоціацією круїзних компаній про нові правила прийому лайнерів, а також погодила розклад руху круїзних суден, розповів мер міста. Раніше міська адміністрація зменшила кількість вуличних столиків у ресторанах і закрила частину сувенірних крамниць, повідомляє RTL Vijesti.

Такі рішення влади — реакція на скарги городян на натовпи туристів на вулицях Дубровника, а також на фанатів популярного серіалу «Гра престолів», які відвідують місця зйомок у місті.

Згідно з рекомендаціями ЮНЕСКО масивні середньовічні стіни Дубровника можуть витримати не більш як 8000 відвідувачів на день. При перевищенні цієї кількості місто може позбутися статусу пам’ятника культури всесвітнього значення.

Старе місто, яке так вабить туристів, розташоване на скелястому мисі й оточене кам’яними стінами XIV—XVIII ст. Усе населення Дубровника не перевищує 45 тис. осіб.