Закон і Бізнес


Члени РСУ розробляють проект закону про дитячу юстицію


16.10.2018 11:58
4621

Представники Ради суддів України взяли участь у засіданні робочої групи з питань розробки проекту закону про юстицію для дітей. Під час засідання було обговорено концепцію проекту закону.


Як повідомили «ЗіБ» в прес-службі РСУ, члени Ради суддів України Вадим Бутенко – заступник Голови РСУ, голова Комітету Ради суддів України з питань комунікації з міжнародними організаціями, Оксана Савенко - суддя Городищенського районного суду Черкаської області та Людмила Дьомич - суддя Кропивницького апеляційного суду, взяли участь у засіданні робочої групи з питань розробки проекту закону про юстицію для дітей.

Засідання відбулося під головуванням першого заступника Міністра юстиції, голови Міжвідомчої координаційної ради з питань правосуддя щодо неповнолітніх Олени Сукманової.

Проект Закону України «Про юстицію щодо дітей» було розроблено залученими, за підтримки дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні, експертами, на підставі розробленої Міністерством юстиції України та затвердженої, в рамках діяльності робочої групи з питань розробки проекту закону про юстицію для дітей, концепції проекту Закону.

Під час обговорення законопроекту відзначалося, що він не повинен бути відірваним від реального життя, а всі його норми повинні бути прописані так, щоб чітко працювали на практиці.

Члени робочої групи вважають, що при розробці закону дуже важливо звернути ключову увагу на профілактику правопорушень у дитячому середовищі, тобто вирішити питання проведення комплексу заходів не лише з дітьми, які вже вчинили правопорушення, а й удосконалити загальну систему виховання дітей, що має об’єднувати навчально-виховний процес у закладах освіти та організацію змістовного дозвілля дітей, соціальну роботу з сім’ями.