Закон і Бізнес


Годівниця для кота


№41 (1391) 13.10—19.10.2018
4411

У Ларнаці створять кілька пунктів, де туристи й місцеві жителі зможуть годувати бездомних котів. Бродячим тваринам їжу можна буде давати тільки там.


Влада підкреслює, що поважає бажання людей піклуватися про тварин. Проте нагадує, що зобов’язана також «підтримувати високий рівень суспільного здоров’я в місті й звести до мінімуму випадки поширення інфекційних захворювань», — повідомляє The Cyprus Mail.

Територія пунктів для годування й контейнери для їжі повинні бути чистими. Якщо жителі помітять бруд, то їм слід сповістити про це волонтерські організації з питань захисту прав тварин або муніципальні служби, завдання яких — стежити за чистотою.

Один з таких пунктів уже відкритий поряд з пляжем Макензі.

До речі, за легендою, першу тисячу котів на острів завезли ще у 326 році спеціально, аби подолати нашестя змій. Мурчики із цим завданням впоралися, і вдячні мешканці перейменували на їхню честь мис.

За даними неурядової організації Cat Paws, на Кіпрі проживають від 1,5 до 2 млн котів. Переважній більшості доводиться самим піклуватися про харчування і виживання.