Закон і Бізнес


Невдале залицяння

Француз мало не сів у в’язницю за ляпас на вулиці


№41 (1391) 13.10—19.10.2018
5941

У Парижі ухвалили вирок 25-річному хлопцю, який дав ляпаса студентці на вулиці. За словами дівчини, так він відреагував на пропозицію закрити рота і відчепитися від неї.


19-річна студентка розповіла про цей випадок на своїй сторінці у Фейсбуку, додавши фрагмент з камери відеоспостереження, на якому відображено цей момент. Історія привернула стільки уваги, що викликала міжнародну дискусію про залицяння, повідомляє Бі-Бі-Сі.

У результаті суд Парижа призначив кривднику, якого відповідно до законодавства називають лише Фіразом М., покарання у вигляді штрафу в розмірі €2000 і заборонив йому в майбутньому наближатися до дівчини. Також він отримав 6 місяців в’язниці, але з відстроченням виконання вироку.

У суді молодик зізнався в нападі, але заперечував, що проявив сексизм чи вживав нецензурні вислови на адресу дівчини. Лише прицмокнув, коли та проходила повз кафе, де він сидів. А потім бурхливо відреагував на її слова.

Також кривдник має пройти психологічне обстеження і курс про гендерне насильство. Проте обвинувачення в сексуальних домаганнях йому не висунули, що розчарувало студентку. В інтерв’ю напередодні слухань вона висловила побажання, щоб молодик дістав науку, яка навчила б чоловіків поводитися із жінками.

Цей випадок збігся в часі з кампанією французького уряду, який домагався стягнення штрафів просто на місці інциденту. В результаті в серпні був ухвалений закон, за яким порушника можуть оштрафувати на €750. Першим таке стягненння отримав у вересні чоловік, котрий ляснув по попі пасажирку автобуса.