Закон і Бізнес


Наслідки аліментів


№41 (1391) 13.10—19.10.2018
6605

Через агресивні погрози незадоволеного судовим рішенням татуся, законниця, квартиру котрої свого часу пограбували, тепер боїться за власний автомобіль.


Суддя Уманського міськрайонного суду Черкаської області Катерина Ребрина слухала справу за позовом про стягнення аліментів. Прийняла рішення задовольнити вимоги позивачки.

Через 2 тижні в її кабінет увірвався невідомий з криком: «Що ти тут понаписувала?!» К.Ребрина запитала, хто він такий і чого хоче, але чоловік навіть не думав відповідати. Натомість вилаяв суддю нецензурними словами, пообіцяв спалити її машину, а згодом, коли дізнається її адресу, помститися.

Жінка звернулася до правоохоронних органів із заявою, однак арештовувати хулігана ніхто не захотів. Тому вона боїться, що в будь-який момент той прийде та виконає погрози.

К.Ребрина не дарма так турбується. Свого часу під час кримінального провадження, яке вона вела, обікрали її квартиру. Апеляційна скарга на вирок у цій справі лежить у суді з 2016 року, і її досі не розглянули. Про це вона повідомляла Вищу раду правосуддя, проте скаргу ще не розглянули.

Суддя знову повідомила ВРП про погрози та втручання (№4998/0/6-18). К.Ребрина наголошує на тому, що в суді, в якому вона працює, на розгляді перебуває близько 2000 кримінальних, цивільних та адміністративних справ. При цьому в робочий час уже понад 2 роки відсутня охорона. А це створює передумови для свавілля незадоволених рішеннями.

Закон і Бізнес