Закон і Бізнес


Велика Британія допомагатиме у створенні та діяльності IP-суду


11.10.2018 12:43
4208

10 жовтня у Лондоні відбулося офіційне відкриття консультаційного Проекту Міністерства міжнародного розвитку Великої Британії та Міністерства закордонних справ Великої Британії з надання технічної допомоги у створенні та діяльності Вищого суду з питань інтелектуальної власності.


Про це «ЗіБ» повідомили в прес-службі ВС.

В офіційному відкритті Проекту взяли участь Голова Верховного Суду Валентина Данішевська, Голова ВРП Ігор Бенедисюк, заступник Голови Верховного Суду, Голова КГС ВС Богдан Львов (суддя судової палати для розгляду справ щодо захисту прав інтелектуальної власності, а також пов'язаних з антимонопольним та конкурентним законодавством), Голова Фонду підтримки належного врядування пан Річард Дьюдні та Його високоповажність лорд Ньюбергер Абботсбері.

Проект розрахований на 2 роки та фінансується Фондом підтримки належного врядування Міністерства міжнародного розвитку та МЗС Великої Британії.

Проект покликаний сприяти підвищенню рівня довіри бізнесу до судової системи та розвитку українського ділового середовища, адже надійна система захисту прав інтелектуальної власності має вирішальне значення для розвитку інноваційних секторів економіки, інвестиційної привабливості та економічного зростання України.

Реалізацію Проекту здійснюватиме команда фахівців Центру вивчення комерційного права Університету Квін Мері (м. Лондон) на чолі з професором, виконавчим директором Інституту глобального права, економіки та фінансів Яніс Коккоріс та доктором, директором Дослідницького інституту Університету Квін Мері з питань ІР Ноам Шемтов. Спеціалісти проаналізують правову базу, що регулює діяльність нового суду, підготують рекомендації з використанням найкращої світової практики та розроблять міжнародну навчальну програму для новопризначених суддів ІР-суду.

Історія Університету Квін Мері датується з 1785 року, на сьогодні він є науково-дослідницьким закладом світового рівня, членом престижного об’єднання Рассел Груп, спеціалізується на гуманітарних та соціальних науках, медицині та інжинірингу, де навчаються понад 25 тис. студентів 160 національностей.