Закон і Бізнес


Борці з рослинами


№41 (1391) 13.10—19.10.2018
5194

Незадоволений позивач помстився суддям добірною лайкою та розбитим горщиком. Унаслідок їхнього рішення він утратив помешкання.


Суддя Центрально-Міського районного суду м.Кривий Ріг Дніпропетровської області Іван Биканов ухвалив рішення про виселення особи із житлового корпоративну «Надія». Точніше, невдаху виселили самі члени корпоративну.

Новоспечений бездомний звернувся до суду про скасування рішення, за яким його виселили, про поновлення прав власності та членства в кооперативі. Зробив це при підтримці районної ради.

Проте новий власник помешкання за підтримки житлового кооперативу подав зустрічний позов з вимогою виселити попереднього власника без надання йому альтернативного житла й не заважати новому мешканцю користуватися своєю власністю.

Суд визнав за новим власником більше прав, ніж за старим і не побачив достатніх підстав для того, щоб задовольнити вимоги останнього. Та уява про майбутнє без оселі так уразила чоловіка, що він, не стримуючи себе, висловив усе, що думає, і про законників, і про суд безпосередньо в залі засідань. А щоб посилити ефект від сказаного, розбив горщик із рослиною об стіл головуючого.

І.Биканов поскаржився до Вищої ради правосуддя (№5045/0/6-18).