Закон і Бізнес


Музей їжі


№40 (1390) 06.10—12.10.2108
4613

Перший у світі музей огидної їжі відкриється в Мальмі 31 жовтня. Там виставлятимуться найбільш неоднозначні страви з усього світу.


У музеї можна буде побачити, наприклад, протухле м’ясо акули, що вважається делікатесом в Ісландії, південноазійський фрукт дуріан, який у Сінгапурі навіть заборонено провозити в громадському транспорті. Як експонати будуть також представлені шведський консервований квашений оселедець, засмажена морська свинка з Перу, популярний на Сардинії сир з личинками, пише газета Independent.

Всі «експонати» триматимуть в медичних колбах для збереження запаху, а половину доведеться міняти щодня, що, за словами засновника музею, потребує немало витрат.

За даними видання, музей працюватиме лише три місяці, до кінця січня 2019 року. Вартість вхідного квитка сягатиме близько $20, а для дітей — безкоштовно.