Закон і Бізнес


Борода на службі

Канадським морякам дозволили не голитися, але тільки на березі


№40 (1390) 06.10—12.10.2108
4885

Міністерство оборони Канади видало наказ, який офіційно дозволяє військовослужбовцям носити бороди. Окремі обмеження накладаються на службовців військово-морського флоту.


У документі містяться чіткі інструкції щодо догляду за бородою. Вона не може бути довшою за 2 см, при цьому шия і вилиці повинні бути ретельно поголені. Командири можуть наказати своїм підлеглим поголитися з міркувань безпеки або через іншу службову необхідність, повідомляє CBC.

Морякам також дозволено носити бороди, але тільки на березі. Перед виходом у море все одно потрібно поголитися. У відомстві побоюються, що густа рослинність на обличчі не дасть змоги щільно надіти протигаз або респіратор.

Як відзначено в наказі, нововведення покликане дати військовим більше свободи при виборі того, як виглядати, що підвищить моральний дух в армії і приверне канадців на службу.

До цього часу військовослужбовці могли носити бороду тільки з дозволу командира. Виняток могли зробити з релігійних причин. Наприклад, нинішній міністр оборони Канади Харджит Сінгх Саджан — сикх і служив у званні підполковника з бородою, яку представникам цієї релігії заборонено збривати.

Раніше Air Canada дозволила не голитися своїм пілотам. Хоча вважалося, що волосяний покрив на обличчі становить ризик для щільності кисневої маски. Однак проведені дослідження довели, що жодного випадку нетримання маски через бороду не сталося. Можливо, це підштовхне військових до повного зняття обмежень на бороди.