Закон і Бізнес


Нічого святого!

На Шрі-Ланці голі сідниці визнали образою скелі


Щоб сфотографуватися на тлі святої гори Підурангала зовсім не обов’язково знімати штани.

№40 (1390) 06.10—12.10.2108
6267

Поліція Шрі-Ланки заарештувала трьох чоловіків з групи людей, які сфотографували себе в напівоголеному вигляді на стародавній священній скелі Підурангала. Хвилю безкультурності спровокував заклик, розміщений на спеціальній сторінці в соцмережі.


Жителі Шрі-Ланки розмістили свої світлини з Підурангали у Фейсбуку. Як повідомляє Бі-Бі-Сі, їхні дії викликали люту реакцію з боку людей, які вважають, що ця витівка образила їхні релігійні почуття.

Заклик фотографуватися з голими сідницями на тлі світових визначних пам’яток з’явився в Інстаграмі. Такі знімки іноземці й раніше розміщували, але до жодної відповідальності їх не притягували.

Арешти провели після скарги буддійського ченця, який стверджує, що фото, зроблені в безпосередній близькості від печерного храму Сигірія, пам’ятника Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, є релігійною образою.

Це не перший випадок, коли світлини, зроблені поблизу священних місць, викликають засудження з боку місцевих жителів. У червні 2015 року група західних туристів, яка здійснила сходження на гору Кінабалу в Малайзії, сфотографувалася там у роздягненому вигляді. Сильний землетрус після їхнього візиту пояснили неповагою до священної гори. Тільки через кілька проведених у в’язниці днів туристи змогли покинути Малайзію, сплативши штраф.