Закон і Бізнес


Судді, які захищатимуть винахідників, склали іспит


03.10.2018 16:55
4702

Сьогодні, 3 жовтня, відбувся іспит під час конкурсу до Вищого суду з питань інтелектуальної власності. Результати іспиту будуть відомі ввечері.


Оголосили цей конкурс рік тому, але оскільки спершу кандидати проходили кваліфікаційне оцінювання, то процес затягнувся.

Про це повідомив голова ВККС Сергій Козьяков під час брифінгу, передає кореспондент «ЗіБ».

 Загалом, допущено до тестування 210 кандидатів, серед них 89 жінок, 197 – судді, 5 адвокатів, 6 патентних повірених. Найбільша кількість кандидатів віком 30-39 років – 127. Найменше кандидатів віком після шести десяти – двоє.

Територіально найбільша кількість людей з Києва (30) і з Дніпропетровської області (21).

Для того, щоб пройти далі у конкурсі, учасник має набрати за тестування певну кількість балів (60%  від  максимально можливої кількості).  І якщо не набрав – то результат практичного завдання вже не має жодного значення. Однак через те,  що орендували приміщення лише на один день, всі конкурсанти пишуть практичні завдання, ще не знаючи результатів тестів. А фахівці, у свою чергу, перевірятимуть всі роботи. Хоча для декого конкурс закінчився ще на етапі тестів.

Результати екзамену зараз закодовані. Свій номер знає лише учасник, і тому зможе увечері на сайті  ВККС дізнатись, чи має він майбутнє у Вищому суді з питань інтелектуальної власності, чи ні.

До кінця тижня буде оголошено також конкурс  до апеляційної палати. Раніше його оголосити не могли, адже не було відповідного закону, який прийняли лише цього літа. Загалом зараз тривають конкурси ще й до Вищого антикорупційного суду та Верховного Суду.

Закон і Бізнес