Закон і Бізнес


Хто приборкає самозванку?


№40 (1390) 06.10—12.10.2108
417146

Людина так прагнула справедливості, що вирішила сама взятись до діла і проголосила себе суддею. А потім з кількома прибічниками прийшла у державну установу, щоб працювати на користь правди.


У Жовтневому районному суді міста Кривого Рогу мали розглядати цивільний позов про стягнення матеріальної та моральної шкоди. До зали засідань увійшла невідома особа і зайняла місце судді. У цей час інші відвідувачі розвісили на меблях червоне полотно з образливим написом та фотографією судді, яка насправді мала вести процес.

Тим часом невідома особа наполягала, що судити у цьому провадженні буде саме вона, і вимагала від секретаря внести її у протокол засідання до складу суду. Співробітники підрозділу Національної поліції України «Кривбас» зробили їй зауваження, однак на жінку жодного враження це не справило, і вона продовжувала поводитись, як суддя. Тому вони вирішили… викликати поліцію.

Та незважаючи на таку кількість поліцейських в суді, справитись із жінкою ніхто не зміг. Вона не збиралась покидати обране місце праці.

Оксана Колочко, яка була головуючою у цій справі, засідання так і не провела.  Адже самопроголошені відправники правосуддя говорили про неї образливі речі, ніяк не реагуючи на присутніх правоохоронців. Урешті-решт  засідання відклали.

О. Колочко поскаржилась на самозванців до ВРП (№4893/0/6-18). Натомість варто було б вимагати від керівництва місцевих правоохоронців реагування на бездіяльність їхніх співробітників.