Закон і Бізнес


На столичну суддю напали та підстрелили її чоловіка


03.10.2018 13:17
4470

Ввечері 1 жовтня група зловмисників здійснила збройний напад на суддю Деснянського районного суду м. Києва з метою пограбування.


Про напад повідомила у Facebook колега судді Олександра Жуковська, передає «ЗіБ».

Суддя Наталія Буша повідомила, що вона з чоловіком та двохрічною донечкою поверталися додому. Злодії в балаклавах чекали їх біля будинку її батька та здійснили напад, простреливши чоловікові-адвокату обидві ноги. Вони погрожували підірвати будинок та вимагали 100 тис. доларів та зброю.

Чоловіка судді злодії сплутали з її братом, бо вихвалялися, що все знають про його батька колишнього суддю  апеляційного суду м. Києва та про зброю, яку він тримає у сейфі, адже вся інформація про його майно розповсюджена в інтернеті.

Нападники катували суддю та її чоловіка близько 30-40 хв, потім пограбували будинок та втекли. Якимось дивним чином один із нападників, втікаючи, підірвався на власній гранаті.  Інших поліція поки не спіймала.

Від отриманих пострілів чоловік втратив майже 4 літри крові, адже йому пробили артерію. Його прооперували, він чудом вижив. Суддя та дитина не постраждали.

На думку колеги судді-жертви, в Україні почастішали напади на суддів саме через доступність їхніх е-декларацій. Одним із таких прикладів може слугувати саме зазначений напад на суддю Н. Бушу. Саме під час співбесіди суддя розповідала членам Комісії про будинок її батька та брата, який за ним доглядає. Тому злодії, отримавши таку цінну інформацію, вирішили скоїти пограбування.