Закон і Бізнес


«Заміноване» провадження


№39 (1389) 29.09—05.10.2018
5605

Захисник тягнув гуму, як тільки міг, щоб обвинуваченого випустили на волю, так і не розглянувши питання про тримання під вартою.


Суддя Орджонікідзевського районного суду м.Запоріжжя Анжеліка Соляник розглядає справу про умисне вбивство учасника АТО.

Підозрюваний забув повідомити її про те, що адвокатів у нього два. Під час розгляду питання про обрання запобіжного заходу з’явився чоловік, який сидів у залі певний час як слухач. А потім заявив, що він — адвокат.

Оскільки засідання вже тривало 4 год., суддя відмовила в залученні до слухання справи ще одного адвоката, за що їй заявили відвід. Розгляд питання відклали, а через 2 дні продовжили. Цього разу присутні були обидва захисники.

Проте вирішити питання знову не вдалося, бо виявилося, що проти А.Соляник відкрили кримінальне провадження через те, що минулого разу вона не дозволила другому адвокату долучитися до розгляду. Тому правник знову заявив їй відвід, однак суддя залишила його без розгляду.

Тим часом адвокат уперто тягнув час. Він двічі викликав підсудному швидку, хоча лікарі так і не знаходили причин, чому не можна продовжити засідання. Насамкінець хтось повідомив про те, що суд замінували. Довелося зробити перерву, доки перевіряли приміщення й шукали бомбу.

Тим часом 72 год. після затримання підозрюваного спливли, і він вийшов на волю.

Таку поведінку А.Соляник уважає тиском на суд (№4850/0/6-18). Адже замість того, щоб доводити невинуватість свого клієнта, захисник боровся за його волю, затягуючи час.