Закон і Бізнес


Конкурс до IP-суду: особливості проведення іспиту


27.09.2018 10:44
4072

Вища кваліфікаційна комісія суддів роз’яснила правила та нюанси проведення іспиту в межах конкурсу на зайняття 21 вакантної посади судді Вищого суду з питань інтелектуальної власності


Про це «ЗіБ» повідомили в прес-службі ВККС.

До початку конкурса залишились лічені дні. Вже  3 жовтня кандидати зможуть позмагатися за місце в IP-суді.

З інформацією про осіб, які продовжують участь у конкурсі, та визначеним для них часом реєстрації на іспит можна ознайомитись у графіку за цим посиланням.

Іспит проходитиме в два етапи: анонімне письмове тестування тривалістю 150 хв. (максимальний бал – 90) та практичне завдання тривалістю 330 хв. (максимальний бал – 120).

Іспит складатиметься без використання комп’ютерної техніки. Реєстрація на іспит здійснюватиметься з 8:20  години ранку, для цього учаснику необхідно пред’явити документ, що посвідчує його особу та громадянство України. Учасники, які не пройшли процедури реєстрації та не здали верхнього одягу до гардероба, до зали складення іспиту не допускаються.

Складення анонімного письмового тестування розпочнеться о 9:30  годині, а до практичного завдання кандидати приступлять о 13:00 годині.

З місцезнаходженням входу до приміщення складення іспиту для учасників можна ознайомитися за цим посиланням.

Видана під час реєстрації індивідуальна картка є єдиним документом, за допомогою якого учасник іспиту може дізнатися власний кодований результат. Учасник повинен зберігати цю картку до визначення Комісією загальних результатів іспиту (декодованих).

Кожне робоче місце учасника забезпечуватиметься ручкою, пляшкою води (0,5 л) та пакетом для розміщення особистих речей.

Для входу до вбиральні під час складення іспиту учаснику необхідно: передати матеріали іспиту представнику Комісії та взяти із собою індивідуальну картку та документ, що посвідчує його особу. Якщо особа запізнилася на складення анонімного письмового тестування, вона має право пройти реєстрацію та скласти його в межах відведеного для цього часу. Додатковий час у такому разі не надається.

Для складення тестування учасник іспиту забезпечуватиметься: бланком відповідей та тестовим зошитом. Кількість запитань у тестовому зошиті – 120.

Зі зразком правильного заповнення обов’язкових полей індивідуального коду та номера варіанта тестового зошита у бланку відповідей можна ознайомитись за цим посиланням.

Для виконання практичного завдання учасник іспиту забезпечуватиметься: зошитом для виконання практичного завдання та зошитом із практичним завданням. Кількість практичних завдань, яке виконуватимуть учасники іспиту, – 1. У зошиті з практичним завданням міститиметься набір матеріалів модельної судової справи з урахуванням рівня та спеціалізації суду, здатність здійснювати правосуддя у якому підтверджується. Останнім документом зошита із практичним завданням є частина модельного судового рішення.

Зі зразком матеріалів модельної судової справи можна ознайомитися за цим посиланням.

Детальніше про правила складання іспиту можна ознайомитися  тут.