Закон і Бізнес


Повний комплект


№39 (1389) 29.09—05.10.2018
10502

Конституційний Суд нарешті працюватиме у повному складі. Сьогодні на спеціальному пленарному засіданні склали присягу два новопризначені за квотою парламенту судді.


Перед тим Верховна Рада нарешті визначилася зі своїми представниками в єдиному органі конституційної юрисдикції. На два місця  КС претендували четверо. За підсумками рейтингового голосування найбільшу підтримку отримали Олег Первомайський, якого підтримав «Народний фронт» та Ірина Завгородня — від БПП.

О.Первомайський з 2001 року працював доцентом кафедри цивільного права Київського національного університету ім.Т.Шевченка. У 2008 році отримав свідоцтво на право на зайняття адвокатською діяльністю. Був членом Тимчасової спеціальної комісії з перевірки суддів судів загальної юрисдикції.

Торік він спробував одягти мантію судді Касаційного цивільного суду. Проте, склавши тест з результатом 77,25 балів, провалив практичне завдання (24 бали). Тож тепер він даватиме оцінку правових позицій Верховного Суду з огляду на конституційність.

І.Завгородня починала суддівську кар’єру в Краснолуцькому міському народному суді Луганської області. У 2001-му переїхала до столиці, де працювала у Залізничному (з листопада 2001-го — Солом’янському) районному суді. У січні 2011 року обрана суддею Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних і кримінальних справ. У вересні 2016-го збиралася вийти у відставку, але згодом відкликала заяву.