Закон і Бізнес


Відпустка на дітей: коли та кому


19.09.2018 14:48
4911

Чинним законодавством передбачено право працівників, які мають дітей віком до 15 років, на оплачувану соціальну додаткову відпустку.


Управління Держпраці у Хмельницькій області роз’яснило, чи пов’язаний період «дитячої» відпустки з відпрацьованим часом у поточному році та з датою народження дітей, передає «ЗіБ».

Відпустка на дітей може бути надана у будь-який час протягом календарного року незалежно від відпрацьованого часу і дати народження дитини – до або після.

Наприклад, у працівниці двоє дітей, старшій дитині виповнилося 15 років у січні 2018 року. Додаткова відпустка може бути надана їй як матері двох дітей віком до 15 років до кінця цього року. Це пояснюється тим, що така відпустка належить до категорії соціальних і не належить до щорічних.

Також додаткова відпустка на дітей не впливає на тривалість основної щорічної відпустки або інших відпусток. Ця відпустка надається понад кількість днів щорічних відпусток, передбачених Законом №504, а також іншими законами і нормативно-правовими актами.