Закон і Бізнес


КСУ відклав розгляд справи щодо законності збору поліцією зразків ДНК


13.09.2018 13:41
3753

Конституційний Суд України не підтримав проект Ухвали про закриття справи за конституційним поданням Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини щодо конституційності положень частини другої статті 26 Закону України «Про Національну поліцію» на підставі письмового звернення Людмили Денісової щодо відкликання відповідного конституційного подання.


Як зазначили в прес-службі КСУ, розгляд справи по суті буде продовжено на одному з наступних пленарних засідань, про що буде повідомлено додатково, повідомляє «ЗіБ».

Нагадуємо, 21 червня 2018 р.КСУ оголосив перерву у розгляді цієї справи. У ході пленарного засідання Велика палата Конституційного Суду України заслухала суддю-доповідача у справі Володимира Мойсика щодо змісту конституційного подання та позицій посадових осіб держави і науковців щодо питань, порушених у ньому.

У поданні йдеться про те, що положення частини другої статті 26 Закону України «Про Національну поліцію» в частині, що дозволяє поліції під час наповнення баз (банків) даних, визначених у пункті 7 частини першої цієї статті, забезпечувати збирання, накопичення біометричних даних у вигляді зразків ДНК, є таким, що не відповідає положенням статті 3, частин першої, другої статті 8 та частин першої, другої статті 32 Конституції України у їх взаємозв’язку.

Суддя-доповідач зазначив, що до матеріалів справи також долучена заява Л.Денісової щодо відкликання конституційного подання. У своєму клопотанні суб’єкт звернення посилається на частину першої статті 63 Закону України «Про Конституційний Суд України».

КСУ вирішив заслухати пояснення Уповноваженого ВРУ з прав людини щодо поданої заяви на одному з наступних пленарних засідань і оголосив перерву у цій справі.

З повним текстом конституційного подання можна ознайомитися за посиланням.