Закон і Бізнес


У Києві планують заборонити продаж спиртного вночі


13.09.2018 13:15
4245

Столичним МАФам і магазинам можуть знову заборонити вночі продавати алкогольні та слабоалкогольні напої аби знизити рівень вживання спиртного серед молоді, а також рівень злочинності та смертності.


Про це «ЗіБ» повідомили в прес-службі КМДА.

На засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань торгівлі, підприємництва та регуляторної політики депутати повторно підтримали проект рішення, який передбачає обмеження продажу спиртовмісних напоїв з 23:00 до 10:00.

Відповідно до проекту рішення, передбачається обмеження продажу спиртовмісних напоїв з 23:00 до 10:00. Йдеться про заборону торгівлі вином, пивом, алкогольними та слабоалкогольними напоями в МАФах і стаціонарних об’єктах торгівлі. Правило не поширюватиметься на заклади ресторанного господарства – кафе, бари, заклади громадського харчування тощо.

Цього разу місто повноцінно контролюватиме роботу МАФів і стаціонарних об’єктів торгівлі. Згідно з документом, передбачається, що Департамент міського благоустрою КМДА отримає функції контролю за підприємцями, які не виконуватимуть встановлені обмеження.

Щороку в Україні через алкоголізм та пияцтво помирають понад 40 тисяч осіб. За рівнем споживання алкоголю держава займає одне з перших місць у світі.  Також, за даними Всесвітньо організації охорони здоров’я, Україна посідає перше місце у світі за вживанням алкоголю серед дітей та молоді. Саме для вирішення цієї проблеми, пропонується впорядкувати продаж алкогольних напоїв у столиці.