Закон і Бізнес


Столичний акорд


№37 (1387) 15.09—21.09.2018
11067

Вища рада правосуддя фактично завершила перший етап реформування апеляційних судів. На черговому засіданні були прийняті останні рішення про переведення — щодо столичних служителів Феміди.


Отже, майже усі судді, хто мав рекомендації Вищої кваліфікаційної комісії суддів, отримали дозвіл і надалі працювати на своїх посадах у перенайменованих установах. Залишилося дочекатися відповідних указів Президента.

Причому вони мають бути видані не пізніше 30 вересня. Адже за 2 тижні глава держави втратить повноваження здійснювати переведення суддів, і ця функція за Конституцією перейде до самої ВРП.

Враховуючи, що на наступному тижні в проектах порядку денного не значаться питання переведення, Рада востаннє виконала функцію щодо внесення подань на переведення, завершивши її столичним акордом. Тож і представникам колишніх Верховного та вищих спеціалізованих судів, і решті суддів апеляційної інстанції, які ще чекають на оформлення свого переведення або чиє переведення Рада відклала, шлях до посад дещо скоротиться.

Зокрема, це стосується і двох членів самої ВРП, які наразі числяться суддями Вищого господарського суду, але поки що не отримали направлення ВККС до нового місця роботи.

Закон і Бізнес