Закон і Бізнес


Європейські звіроферми можуть переїхати до України: чим це загрожує


12.09.2018 11:37
3934

Європейські країни відмовляються від хутряної промисловості. Вже 19 держав зі Старого Світу заборонили виробництво хутра на законодавчому рівні. Тож експерти висловлюють побоювання щодо того, що володільці звіроферм шукатимуть нові локації для своїх господарств у країнах, де заборони на виробництво хутра немає.


Українські активісти б'ють на сполох, оскільки хутряне виробництво — це не лише жорстоке ставлення до тварин, а й забруднення навколишнього середовища, яке може призвести до екологічної катастрофи. Про необхідність прийняття закону про заборону хутряного виробництва експерти поговорили під час круглого столу «Впровадження заборони виробництва хутра та функціонування звірофірм на законодавчому рівні», повідомляє «Закон і Бізнес».

Організатором заходу виступив Комітет Асоціації правників України з природних ресурсів, природоохоронного та екологічного права. У ході засідання співзасновник ГО «Єдина Планета» Павло Вишебаба повідомив, що активісти напрацювали проект відповідного закону і готові передати його парламентарям для доопрацювання. Голова Комітету Катерина Сорока запевнила, що зі свого боку в АПУ готові надати консультації та екпертний супровід.

А ось чиновники закликають громадськість до обережності. Так начальник Управління охорони біорізномаїття та безпеки при Міністерстві екології та природних ресурсів Ганна Богданович наголосила, що якщо вже забороняти хутряні ферми, необхідно подумати, куди подіти тварин, яких в Україні налічується сотні тисяч.

Закон і Бізнес