Закон і Бізнес


Іноземні колеги розповіли українським правникам про особливості патентування


07.09.2018 12:52
3102

На засіданні комітету Асоціації адвокатів України, присвяченому особливостям охорони і захисту інтелектуальної власності за кордоном, зарубіжні колеги поділилися цінним досвідом. До Києва приїхали патентні повірені з Польщі, Грузії та Росії.


Патентний повірений з Польщі Якуб Сьолєвєсюк розповів про те, як у них захищають програмне забезпечення, повідомляє кореспондент «ЗіБ».

У даному питанні вони дещо випереджають українців. Я. Сьолєвєсюк також зазначив, що вже кілька років поспіль, у зв’язку із розвитком технологій суттєво збільшилось кількість заяв про реєстрацію нових об`єктів інтелектуального права.

Окрема тема заходу присвячена торговим маркам, та особливості їх реєстрації та визнання недійсними у судах.

Виявилось, що у Грузії можна зареєструвати торговий знак усього за три тижні. Утім, за стандартною процедурою часу на дану процедуру піде більше — до 12 місяців. Про різницю у строках та перевагах обох варіантів розповів голова практики IP BCL Law Office Іраклій Гвілія.

Представниця з Росії Катерина Шехтман у своїй доповіді зупинилась на питаннях компенсації за порушення прав інтелектуальної власності.

Презентація  зарубіжних моделей патентування дасть змогу виокремити плюси систем, притаманних кожній країні та ініціювати імплементацію нових норм у національне законодавство.

Закон і Бізнес