Закон і Бізнес


Жінки проходитимуть військову службу на рівних засадах з чоловіками


06.09.2018 12:22
10537

Депутати узаконили рівноправність в Збройних силах України для жінок і чоловіків. Відтепер жінок будуть приймати на контракт, призначати на посади, також вони зможуть отримувати військові звання, проходити служби у військовому резерві та бути у запасі.


За відповідний законопроект  №6109  «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення рівних прав і можливостей жінок і чоловіків під час проходження військової служби у Збройних Силах України та інших військових формуваннях»  проголосували 247 народних депутатів, повідомляє «Закон і Бізнес».

Відповідно до закону, особам обох статей нададуть рівні можливості щодо укладення контракту на проходження військової служби, визначивши, що жінки можуть укладати контракт на проходження військової служби до досягнення граничного віку перебування на військовій службі.

Також жінки проходитимуть військову службу на рівних засадах із чоловіками, що включає рівний доступ до посад і військовий звань та рівний обсяг відповідальності під час виконання обов’язків військової служби.

Окрім цього, скасовано необґрунтовані обмеження щодо служби жінок у військовому запасі та проходження військових зборів чоловіками та жінками.