Закон і Бізнес


Політика як доказ


№36 (1386) 08.09—14.09.2018
8605

Позивач хоче схилити суд на свою користь, переконуючи, що інша сторона підтримує сепаратизм. І погрожує повідомити кого слід, якщо цього не буде враховано.


Два підприємства подали позов до Господарського суду Запорізької області з вимогою визнати рішення загальних зборів акціонерів заводу недійсним. За 10 хвилин до початку підготовчого засідання до канцелярії суду надійшло прохання відкласти засідання, бо представник позивача на даний момент в іншому суді захищає обвинуваченого у кримінальній справі.

На той час до суду вже прийшли відповідачі, позивачі не з’явились. Засідання відклали, а термін підготовчого провадження продовжили на місяць. При цьому суд визнав причини неявки однієї зі сторін не достатньо поважними.

Згодом на адресу суду від адвоката позивачів надійшло заперечення, в якому він заявляє, що рішення судді на користь відповідача буде свідчити «про можливу недоброчесність служителів Феміди та спричинить значний суспільний резонанс». На його думку, відповідач підтримує сепаратистські рухи та фінансує тероризм в Україні. Крім того адвокат пригрозив судді Оксані Ярешко, яка головує у провадженні, написати скаргу до відповідних органів, якщо вона не зважить на його слова.

На думку О.Ярешко, метою даного заперечення є схилити суд на свій бік та добитись необхідного рішення. Подання заперечень однією зі сторін на дії судді не передбачено господарським процесуальним законодавством, тому дії адвоката вона вважає незаконними. Про це повідомляє Вищу раду правосуддя (№4441/0/6-18).