Закон і Бізнес


Адвокатський кваліфіспит складатиметься за новою процедурою


03.09.2018 11:44
116980

Згідно з Концепцією реформування процедури складення адвокатського кваліфікаційного іспиту мала б змінитися процедура складання іспиту.


Як повідомили «ЗіБ» в прес-службі НААУ, зміни передбачено рішенням Національної асоціації адвокатів України від 30.06.2018 №25.

Так, згідно з Концепцією подати документи на іспит можна через «єдине вікно» на сайті НААУ. Заявки автоматично розподілятимуться за місцем проживання. Збір за складення іспиту можна оплатити під час подачі аплікаційної форми. Також можна самостійно обрати на сайті дату іспиту.

Іспит проходитиме у два етапи. Перший етап передбачатиме тестування теоретичних знань у галузі права, історії адвокатури та адвокатської етики. А на другому етапі правники мають виконати практичні завдання із вирішенням юридичних задач, складення процесуальних та інших документів, необхідних адвокату в повсякденній роботі.

Тест у галузі права включатиме 100 запитань, об’єднаних у 10 тематичних блоків, на його виконання відводитиметься 2 год 20 хв.

Тестування проходитиме в офісі Ради або КДКА щоденно в робочий час в спеціально обладнаному приміщенні з відеоспостереженням.

Аби отримати доступ до другого етапу іспиту потрібно отримати 94% правильних відповідей.

Практичні завдання включатимуть три блоки: кримінальне право та процес, цивільне/господарське/адміністративне право та процес, робота з клієнтом (складання договору про надання правової допомоги, правильність заповнення ордеру, консультації тощо).

Під час виконання практичного завдання дозволено користуватися програмним забезпеченням Ліга:Закон без шаблонів документів (або rada.gov.ua) та Єдиним реєстром судових рішень.

Практична частина триватиме чотири з половиною години, із розрахунку 1,5 год на кожен блок.

Під час перевірки практичних завдань оцінюватимуть форму та зміст, юридичне обґрунтування, практику ЄСПЛ та охайність.

Результати перевірятимуться кваліфікаційною палатою КДКА. Результат приходитиме апліканту в особистий кабінет на сайті НААУ протягом 1 місяця.

При цьому існує можливість оскаржити рішення у ВКДКА протягом 1 місяця.

Ознайомитися з Концепцією реформування процедури складення адвокатського кваліфікаційного іспиту можна за посиланням.