Закон і Бізнес


Суддю, який скаржився на НАБУ, відсторонили


30.08.2018 16:29
14873

Троє суддів Старобільського районного суду нещодавно написали повідомлення у Вищу раду правосуддя про тиск з боку НАБУ. Однак невдовзі проти одного з них розпочали кримінальне провадження.


Одного із суддів Старобільського районного суду Віталія Озерова, який нещодавно жалівся на НАБУ, Вища рада правосуддя сьогодні тимчасово відсторонила від роботи за підозрою в корупції терміном на два місяці. Як стверджує прокурор, у технічному приміщенні суду знайшли гроші, які отримав суддя за закриття провадження, а також є докази, які підтверджують, що суддя вимагав хабар.

На запитання звідки слідчі НАБУ довідались, що цей випадок трапиться і де, представник САП відповів, що про це вони отримали відповідне повідомлення. Це повідомлення проаналізували і лише переконавшись, що це не провокація, зробили все необхідне, щоб зупинити корупцію.

Адвокат судді запевняє, що дана ситуація все ж була провокацією. Він стверджує, що від подібних історій потерпає багато суддів Луганської області. Такі операції планують заздалегідь. Захисник вважає, що існують певні провокатори які працюють щоб правоохоронні органи показали, що розкриваються хабарники і боротьба з корупцією йде на повну силу. Іншим поясненням такого швидкого реагування можуть бути екстрасенсорні здібності НАБУ.

Закон і Бізнес