Закон і Бізнес


Для чого адвокату потрібна охорона, пояснив Олексій Шевчук


28.08.2018 16:00
4523

Один політичний процес може в корені змінити життя і професійну діяльність адвоката. Навіть після виходу зі справи, настає закономірна низка подій.


Про це журналістам програми Deadline розповів керуючий партнер Адвокатського об'єднання «Barristers» Олексій Шевчук, який вважає, що «справа Корбана» була його долею, передає «Закон і Бізнес».

«Це була доля. Після процесу Корбана, я вірю в долю, це була закономірна низка подій», — заявив він. А. Шевчук вважає, що саме після цієї справи він утвердився як адвокат.

У той же час, з тих пір йому доводиться всюди ходити з охоронцем у зв'язку з певним ризиком загрози життю і провокацій.

«На даний момент розслідується кримінальне провадження за фактом погроз мені і моїй родині. Це пов'язано з моєю професійною діяльністю. Держава виділила мені охорону, однак я відмовився і користуюся приватною. Тому що в моїй роботі є ризик, мене не люблять і критикують», — пояснив А. Шевчук.

Адвокат не впевнений, що охорона захистить його в разі якщо хтось надумає зробити щось кардинальне, але впевнений, що цілком вирішить дрібні питання, які пов'язані з негативним впливом на нього з боку недоброзичливців, наприклад, проколоти колесо машини або провокаційно штовхнути в залі суду.

Закон і Бізнес