Закон і Бізнес


Жителі Нью-Йорка пересядуть на «жовті кеби»


24.08.2018 13:05
3277

Мер Нью-Йорка Білл де Блазіо наклав обмеження на онлайн сервіси таксі, що працюють за принципом Uber.


За словами мера, нові правила покращать умови роботи більш ніж 100 тисяч водіїв таксі. Також вони допоможуть позбутися заторів на дорогах. Про це повідомляє канал «RTVI».

Відповідно до недавніх досліджень зарплати таксистів в місті зменшилися у зв'язку з розвитком онлайн сервісів. Погодинний заробіток більшості водіїв Uber і Lyft становить менше 13 доларів. Цей показник нижче рівня мінімальної зарплати для компаній зі штатом понад 11 співробітників. Один з підписаних законів, що вступить в силу протягом 75 днів, встановить мінімальну заробітну плату для таксистів, яка складатиме 17,22 долара за годину.

В іншому підписаному законі говориться про те, що Комісія з таксі і лімузинів обмежить видачу ліцензій на перевезення пасажирів. Винятком будуть транспортні засоби, обладнані для перевезення інвалідів-візочників. Надалі кількість ліцензій буде регулюватися.

Нові закони зазнали критики в першу чергу від представників компаній Uber і Lyft. На думку прес-секретаря Uber, в разі чергової поломки в системі метрополітену,  людям, що живуть на околиці міста, виїхати зі своїх районів буде проблематично. Представник компанії Lyft зазначила, що нові закони перешкодять виклику таксі в райони де живуть кольорові меншини.