Закон і Бізнес


Останні зміни у законодавстві обговорили адвокати на форумі


21.08.2018 16:24
4680

У Херсоні відбувся V Регіональний форум «Таврійські зорі». Адвокати Херсона, Миколаєва і Одеси мали чудову можливість професійного росту і спілкування з колегами у дружній обстановці.


Як повідомили «ЗіБ» в прес-слуцжбі ААУ, форум був організований Радою адвокатів Херсонської області.

Програма заходу була надзвичайно насиченою і цікавою. А професійність спікерів захопила увагу присутніх адвокатів своїми цікавими доповідями та презентаціями.

Галина Юровська, суддя у відставці, розкрила присутнім тему: «Судова практика розгляду спорів у сімейних правовідносинах». Це дуже актуальна тема, особливо у світі нещодавно прийнятих змін до ЦПК.

Віктор Кобилянський, адвокат, співголова Комітету ААУ з земельного права, надав інформацію щодо «Останніх змін в земельному законодавстві: аграрний аспект».

Віра Михайленко адвокат, викладач, національний тренер Ради Європи з європейських анти дискримінаційних стандартів виступила з дуже корисною і цікавою доповіддю - «Операція «провокація»: європейські стандарти і національна практика кримінальних проваджень». Була піднята тема законності здійснення контрольних закупок та провокації на злочин.

Олена Костюченко, адвокат, член Правління ААУ, партнер АО «Дмитрієва та партнери», к.ю.н., доцент кафедри правосуддя юридичного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка, доповіла тему: «Кримінальне провадження, актуальні питання сьогодення». О. Костюченко розповіла про можливість звернення до експертної ради ААУ, щодо отримання необхідних консультацій та наукових висновків для адвокатів.

Денис Цехоня, керуючий партнер адвокатського об’єднання «Altius» м. Одеса, кандидат юридичних наук представив присутнім цікаву доповідь на тему: «Скасування арешту, накладеного на грошові кошти на банківських рахунках».

Ігор Мокін, партнер адвокатського об’єднання «Мокін та Діяментович» м. Херсон, Голова Комітету ААУ з морського права розкрив дуже актуальну тему сьогодення «Захист суверенітету чи інструмент тиску. Дещо про Державну зраду». В ході доповіді виявилась шокуюча статистика - з 2014 року в Україні відкрито близько 6000 справ про Державну зраду.

Олег Предместников, адвокат, доктор юридичних наук, перший заступник Головного територіального управління юстиції у Херсонській області розповів про «Виконання судових рішень в Україні. Негативні та позитивні аспекти впровадження інституту приватних виконавців.

По закінченню спікери відповідали на запитання присутніх.

Закон і Бізнес