Закон і Бізнес


Засідання ВРП 16 серпня 2018 року


16.08.2018 10:05
5737

Вища рада правосуддя планує звільнити одного суддю за власним бажанням, а також розглянути 2 скарги на рішення дисциплінарних палат ВРП. Крім того, ще двох суддів можуть позбавити мантій на підставі п.3 ч.6 ст.126 та пп.4 п.161розд.XV «Перехідні положення» Конституції.


ПРОЕКТ

Порядок денний № 58

засідання Вищої ради правосуддя

16 серпня 2018 року

 

1. Розгляд матеріалів щодо звільнення суддів з посад за загальними обставинами:

- у зв’язку з поданням заяви про відставку:

1. Ладиченка  Сергія Володимировича - судді Голосіївського районного суду міста Києва;

 (Доповідач – член Вищої ради правосуддя Гусак М.Б.)

2. Розгляд питання про звільнення ДОМАРАЦЬКОЇ Алли Вікторівни з посади судді Святошинського районного суду міста Києва на підставі пункту 3 частини шостої статті 126 Конституції України.

(Доповідач - член Вищої ради правосуддя Беляневич В.Е.)

3. Розгляд питання про звільнення з посади судді на підставі  підпункту  4  пункту 16¹ розділу XV «Перехідні положення» Конституції України відповідно до подання з рекомендацією Вищої кваліфікаційної комісії суддів України:

1. Баранніка Олександра Петровича - судді апеляційного суду Дніпропетровської області.

 (Доповідач – член Вищої ради правосуддя Бенедисюк І.М.)

4. Розгляд скарги судді Обухівського районного суду Київської області ПРОЦЬ Тетяни Василівни на рішення Другої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 23 травня 2018 року № 1479/2дп/15-18 про притягнення її до дисциплінарної відповідальності.

(Доповідач - член Вищої ради правосуддя Беляневич В.Е.)

5. Розгляд скарги судді Вищого господарського суду України ЄМЕЛЬЯНОВА Артура Станіславовича на рішення Другої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 4 червня 2018 року № 1695/2дп/15-18 про притягнення його до дисциплінарної відповідальності.

(Доповідач - член Вищої ради правосуддя Гусак М.Б.)

6. Розгляд повідомлення виконуючого обов’язки голови Жовтневого районного суду міста Маріуполя Донецької області КОВТУНЕНКА Вадима Олексійовича, суддів Жовтневого районного суду міста Маріуполя Донецької області ПАПАЦЕНКА Павла Ілліча, МУЗИКИ Олександра Миколайовича, ІКОРСЬКОЇ Єлизавети Сергіївни про втручання в їх діяльність як суддів щодо здійснення правосуддя.

 (Доповідач – член Вищої ради правосуддя Артеменко І.А.)

7. Про затвердження висновків членів Вищої ради правосуддя про відсутність підстав для вжиття заходів щодо забезпечення незалежності суддів та авторитету правосуддя:

1) Бойка А.М. – за повідомленням судді Ямпільського районного суду Вінницької області ЛЮБИНЕЦЬКОЇ-ОНІЛОВОЇ Алли Григорівни. 

(Доповідач – Голова Вищої ради правосуддя Бенедисюк І.М.)

8. Різне.

Закон і Бізнес