Закон і Бізнес


Злочинна зрада

Коханця зобов’язали заплатити за позбавлення прихильності


№32 (1382) 11.08—17.08.2018
6669

В американському штаті Північна Кароліна суд покарав чоловіка, який спокусив дружину позивача. Для цього став у пригоді закон, який ухвалений понад 300 років тому, але досі діє в деяких штатах.


Суддя погодився з аргументами спортсмена і власника компанії Кіта Кінга, який звинуватив коханця своєї дружини Франциско Візара III в позбавленні прихильності й так званому злочинному діалозі. Такі діяння заборонені в деяких штатах. Він зобов’язав Візара III виплатити позивачеві штраф у сумі $6,6 млн, а також відшкодувати заподіяний збиток у розмірі $2,2 млн, повідомляє Washington Post.

У 2010 році К.Кінг одружився зі співробітницею своєї компанії, яка була на 15 років молодша за нього. Його дружина стверджує, що шлюб був нещасливим: чоловік не давав їй грошей, часто перевіряв її телефон без дозволу і змушував працювати безкоштовно.

Через 5 років шлюбу жінка познайомилася з Візаром, який працював у шоу в Нью-Йорку. Через кілька тижнів чоловік дізнався про їхній роман. Він знайшов номер коханця в телефонних рахунках дружини, подзвонив і попросив відчепитися від неї. Той проігнорував дзвінок і навіть поселився по сусідству, щоб частіше бачитися з коханою. Коли ж подружжя поїхало на курорт, то ув’язався за ним.

На початку 2017 року жінка орендувала квартиру і стала жити окремо. Коли чоловік приїхав до неї, щоб полагодити проводку, то виявив там коханця. Жінка зняла на відео, як Візар виводить К.Кінга за поріг.

Суддя скористався маловідомими законами XVII ст., які збереглися в деяких штатах. Позбавлення прихильності, тобто дії, які призвели до втрати пристрасті між подружжям, може бути визнане протиправним діянням у Міссісіпі, Північній Кароліні, Південній Дакоті, Юті та на Гаваях. Злочинний діалог, тобто сексуальні стосунки між обвинуваченим і дружиною позивача, караний у Канзасі, Мені, Північній Кароліні та на Гаваях.