Закон і Бізнес


Дуже огрядні для ослів


№31 (1381) 04.08—10.08.2018
3543

Влада грецького острова Санторіні (також відомого як Тіра) вирішила захистити ослів від надмірних навантажень, яким їх щодня піддають туристи.


На популярному серед мандрівників острові часто зупиняються круїзні лайнери, і пасажири (часто вельми огрядні) люблять наймати ослів для підйому на круті пагорби острова. Фотографії, що з’явилися в соцмережах і свідчили про жорстоке поводження з тваринами, викликали обурення в багатьох користувачів. Також невдоволення викликало й те, що ослам доводиться носити на собі туристів у сильну спеку, пише Бі-Бі-Сі.

Через багато годин важкої роботи в ослів з’являються рани, натерті збруєю. Христина Калоуді, котра переїхала на Санторіні з Афін і заснувала там добродійну організацію захисту тварин, розповіла, що за 10 років кількість огрядних туристів із Британії та США збільшилася втричі.

Після розпочатої на захист тварин кампанії влада ухвалила рішення зобов’язати власників не використовувати ослів для катання людей довше від певної кількості годин, тримати їх у тіні під час відпочинку й давати їм удосталь води та їжі.

Осли також можуть бути конфісковані, якщо власники будуть з ними жорстоко поводитися.