Закон і Бізнес


Пірнай, але перевіряй!

Німцям порадили, як знайти чисту воду на курорті


Велика кількість морських птахів поблизу гаваней також зумовлює додаткове забруднення води.

№31 (1381) 04.08—10.08.2018
3853

«Не знаючи броду, не лізь у воду!» — говорить народна мудрість. У неї також краще не лізти, якщо немає впевненості в її чистоті. А як це перевірити?


На більшості німецьких пляжів можна без особливого побоювання заходити у воду. За її якістю стежать, наприклад, у рамках загальноєвропейської контрольної програми, повідомляє DW.

Якщо ж ви відпочиваєте в іншій країні, то фахівці Загальнонімецького автомобільного клубу пропонують передусім уважно роздивитися на місці. В багатьох випадках ознаки забруднення можна побачити неозброєним оком або виявити за запахом.

Експерти радять ніколи не купатися поблизу підозрілих джерел, а також уникати місць впадання в море річок і струмків. Звісно, краще триматися подалі від очисних споруд і місць виведення в море дощової каналізаційної мережі.

Не рекомендується купатися у водоймищах із солоною водою, що тривалий час не мають зв’язку з морем. У воді, що застоялася і добре прогрівалася, прискорюється розвиток небезпечних для здоров’я мікроорганізмів.

Уникайте хвилеломів і інших споруд, біля яких може накопичуватися біологічна маса, що ускладнює циркуляцію води. Аналогічна ситуація — в місцях скупчення водоростей на мілководді.

Краще не плавати неподалік яхт-клубів і пристаней, оскільки тут велика ймовірність незаконного скидання вмісту корабельних туалетів. Також експерти радять не відвідувати пляжів, де дозволено купання собак, і забороняти дітям гратися в цих місцях.

Нарешті, німцям радять стежити за знаками й інформаційними табло, точно дотримуючись вказівок. Але водночас не розраховувати на те, що за кордоном хтось вчасно попередить про всі небезпеки й забруднені ділянки.