Закон і Бізнес


Наркотик для здоров’я


№31 (1381) 04.08—10.08.2018
3677

Британські лікарі зможуть уже восени виписувати препарати з марихуаною. Але легалізації побутового вживання канабісу не відбудеться.


До зміни правил уряд підштовхнула кампанія, розгорнена батьками двох дітей, які страждають на епілепсію. Батьки домоглися тимчасового дозволу на отримання ліків на основі марихуани після того, як звозили сина до Голландії, де його стан відчутно покращився.

Інша сім’я намагалася ввезти ліки з коноплями у складі, але їх вилучили в аеропорту. Після того як стан дитини різко погіршився, їх повернули, видавши офіційний дозвіл на 20 днів.

З урахуванням цього правило допустимості використання таких препаратів вирішено поширити на всіх громадян. Медикаменти повинні пройти перевірку безпеки та якості, а головною умовою для їх легального отримання стане виняткова медична необхідність.

За нинішніми британськими законами, марихуана — це наркотик класу «Б», зберігання якого заборонене. При його виявленні власник ризикує отримати попередження або штраф у розмірі ₤90, а при обтяжливих обставинах може сісти у в’язницю на строк до 5 років.