Закон і Бізнес


Спроби продовжити повноваження голови ВККС загрожують делегитімізацією Антикорупційного суду, – Портнов


31.07.2018 17:20
4922

Колишній перший заступник глави Адміністрації Президента України, юрист Андрій Портнов вважає, що спроби продовження повноважень голови Вищої кваліфікаційної комісії суддів (ВККС) України Сергія Козьякова, який є відповідальним за набір антикорупційних суддів, загрожують делегитімізацією всього Вищого антикорупційного суду.


Про це він заявив на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook.

"Поки ви там чекаєте томас з НАТО і Геперлупом, розгорнулася боротьба Банкової за контроль над формуванням антикорупційного суду. Підконтрольні Порошенко судові функціонери раптово і одночасно стали поширювати у ЗМІ сигнал, що призначений за квотою "Народного фронту" голова кваліфікаційної комісії суддів, відповідальний за набір антикорупційних суддів, повинен залишитися на своєму посту ще трохи, пропрацювавши не чотири роки, а шість. Ми, звичайно, не заперечуємо, хоч 26, але закон передбачає не лише 4, але ще й зникнення квоти, за якою чиновник призначений.

А реальна суть цієї боротьби в тому, що у підконтрольного Порошенко голови ВККС повноваження закінчуються вже через кілька місяців, як раз в самий розпал формування антикорупційного суду. І спроби залишити його на цій зручній ділянці загрожує не лише делегітимізацією антикорупційного суду, але й десятками позовів від переможених у цьому забігу кандидатів.

Звичайно, трохи дивує тупість і хоробрість, з якою функціонери Порошенко на "блакитному оці" і як би ненароком подовжують термін своєму судового чиновника, але ми для того і стежимо за кожним кроком цього організованого злочинного співтовариства, щоб воно перед своїм кінцем не встигло сформувати собі ще й антикорупційний суд", - написав Портнов.

Українські новини