Закон і Бізнес


Слідчим Мін’юсту заборонили розслідувати злочини в колоніях


31.07.2018 16:53
3446

Зі списку повноважень Мін’юсту виключили здійснення досудового розслідування злочинів, скоєних у колоніях та СІЗО.


На виконання Рішення Конституційного Суду України від 24.04.2018 № 3-р/2018 у справі за конституційним поданням Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини щодо відповідності Конституції України (конституційності) частини шостої статті 216 Кримінального процесуального кодексу України Кабінет Міністрів України прийняв Постанову від 26.07.2018  № 597, якою вніс зміни до Положення про Міністерство юстиції України, передає «ЗіБ».

Як повідомили в прес-службі КСУ, постановою, зокрема, передбачено виключити з повноважень Мін’юсту функцію із забезпечення здійснення досудового розслідування злочинів, вчинених на території або в приміщеннях Державної кримінально-виконавчої служби. Нагадуємо, що у своєму Рішенні Суд вказав, що працівники компетентних органів при розслідуванні таких справ мають бути незалежними та безсторонніми.

Крім того, Конституційний Суд України зобов’язав ВРУ привести нормативне регулювання, встановлене частиною  шостою статті 216 Кримінального процесуального кодексу України, що визнана неконституційною, у відповідність із цим Рішенням.