Закон і Бізнес


Нічні мери


№30 (1380) 28.07—03.08.2018
3450

Жителі постійно конфліктують через шум з власниками бару або тусовщики посварилися між собою. Хто повинен вирішувати подібні питання? У великих німецьких містах цим займатимуться нічні мери.


Перша посада нічного мера з’явилася в Амстердамі в 2013 році. Сьогодні такі мери працюють у багатьох світових столицях: Лондоні, Парижі, Нью-Йорку.

У Мангеймі, університетському місті на півдні Німеччини з населенням 300 тис. жителів, така людина з’явилася невипадково. Адже нічне життя — це частина міського буття. Щоб вибрати нічного мера, тут провели конкурс, в якому могли взяти участь усі охочі, повідомляє DW.

Заявки надіслали 40 чоловік, серед яких були ресторатори, художники і музиканти. Члени журі обрали 27-річного студента Хендріка Меєра. Раніше у вільний від навчання час він організовував вечірки. Тепер Х.Меєр з’являтиметься на тусовках набагато частіше.

На його думку, значно ефективніше ходити по клубах, спілкуватися з власниками закладів і місцевими жителями, ніж постійно сидіти на телефоні й фіксувати скарги. З однією проблемою він майже розібрався: щоб сусіди не лаялися з приводу розбитих пляшок, запропонував установити біля ліхтарних стовпів ящики для склотари. Дрібниця, але стало чистіше й тихіше.