Закон і Бізнес


Примарний котедж


№30 (1380) 28.07—03.08.2018
5372

Викрити корупціонера, провести резонансне розслідування мріє кожне інтернет-видання. Однак іноді ЗМІ фальсифікують факти, прагнучи збільшити рейтинг чи вплинути на громадську думку.


Саме на цьому наголошує Олеся Димінська з Новоодеського районного суду Миколаївської області, яку ЗМІ звинуватили в хабарництві. У повідомленні, яке надійшло до Вищої ради правосуддя (№3695/0/6-18), вона запевняє, що ніколи не мала і не має котеджу на узбережжі, як і жоден член її родини.

Натомість ЗМІ переконують: суддя отримала такий дорогий подарунок за м’яке рішення в певній кримінальній справі. На думку жінки, поширення неправдивої інформації через мережеві ЗМІ — це нова й ефективна форма тиску на суддю. У повідомленні йдеться про те, що нині в соцмережах поширюють допис із її фотографією та закликом до буцімто потерпілих дати свідчення про протиправні дії судді.

О.Димінська пов’язує кампанію з призначенням її кваліфоцінювання, а також розглядом конкретної цивільної справи, яка дісталася їй після того, як колега взяла самовідвід через інформаційний тиск із боку однієї зі сторін. Фігурує в повідомленні й помічник народного депутата, який, за словами судді, причетний до поширення негативу стосовно неї.