Закон і Бізнес


У тюрмах Греції більшість українців – моряки

Їх звинувачують у перевезенні нелегалів


24.07.2018 14:14
4048

У тюрмах Греції перебуває сьогодні 161 українець. З них 112 осіб – за звинуваченням у перевезенні нелегальних мігрантів.


Таку інформацію оприлюднили в Уповноваженого ВР з прав людини, де стверджують, що українських моряків запрошують працювати на круїзних лайнерах, але під примусом сили та загрозою смерті змушують переправляти через море нелегалів до Європи.

Уповноважений ВР з прав людини Людмила Денісова наголошує у грецьких тюрмах порушуються права затриманих українських моряків. Перекладачі, що надаються нашим громадянам, не володіють на достатньому рівні українською чи російською мовами. Тобто, повноцінно не надається правова допомога, тому що без належного перекладу затримані не можуть надати докази своєї невинуватості, поспілкуватися з адвокатом і дізнатися подробиці справи, в якій вони фігурують. Крім того, судом не враховуються пом’якшувальні обставини, не беруться до уваги свідчення моряків, а умови їх тримання не відповідають Мінімальним стандартним правилам поводження з в’язнями. Зокрема, за словами родичів моряків, вони перебувають у жахливих умовах та їм відмовляють у лікуванні.

 «Всі, хто до нас звертався, скаржаться на відсутність перекладу. Засуджені українці навіть не знають, що підписують. І на досудовому слідстві, і на суді. Особливого обурення викликають випадки невірного перекладу навіть вироку суду», - розповідає радник омбудсмана Таміла Ларіна.

Закон і Бізнес