Закон і Бізнес


Бездіяльність руйнує


№29 (1379) 21.07—27.07.2018
4831

Судді Верховного суду Індії пригрозили ухвалити рішення про знесення мавзолею Тадж-Махал. Причина — зневажливе ставлення до його збереження з боку влади.


Суд назвав шкоду, завдану білому мармуру, з якого побудований мавзолей, непоправною та відзначив, що керівництво країни та штату Уттар-Прадеш дозволило пам’ятці занепасти. «Або ми закриваємо Тадж-Махал, або знищуємо, або ви його реставруєте», — наголосили судді в посланні уряду.

За інформацією The Sydney Morning Herald, суд також звинуватив уряд у тому, що він не вжив заходів щодо захисту мавзолею. За останні 30 років через роботу промислових підприємств його стіни забарвилися в жовтий, коричневий та зелений кольори.

«80 млн людей відвідують Ейфелеву вежу, яка виглядає, як телевізійна башта. Наш Тадж-Махал красивіший, якби уряд піклувався про нього, то проблема з валютою була б вирішена», — наголосили судді, маючи на увазі туристів, які б їхали до Агри, аби подивитися на пам’ятку.

Влада країни доповіла, що розв’язанням проблеми займеться Індійський технічний університет. Суд же заслуховуватиме питання про стан мавзолею щодня починаючи з 31 липня.