Закон і Бізнес


Камуфляжні навчання


№29 (1379) 21.07—27.07.2018
5563

Представників системи правосуддя до зустрічей із очільниками армійців спонукає не лише необхідність ведення військового обліку. Наразі гостро стоїть питання охорони храмів Феміди, забезпечуватимуть яку, швидше за все саме люди у мілітарі.


Стартувала співпраця двох структур  у м. Кропивницькому, де проходили  навчання з військового обліку.

Оскільки закон «Про військовий обов’язок і військову службу» вимагає від керівників установ вести персональний облік військовозобов’язаних, судам також необхідно забезпечувати виконання даної функції. Для цього залучаються відповідальні особи з апарату, кадрові працівники, відділи по роботі з персоналом.

Через це, 18-19 липня 2018 р. спільно з представниками Державної судової адміністрації України, начальником ТУ ДСА України в Кіровоградській області, заступником військового комісара Кіровоградської області, та військовим прокурором Кіровоградської області започаткували просвітництво керівників апаратів судів у частині військового обліку.

Утім, не лише ця мета  об’єднала дві надважливі структури. Присутні також обговорили вжиття необхідних заходів з бронювання в суді та налагодження співпраці з військовим комісаріатом.

Адже, як вбачається із прийдешнього створення судової охорони, провадитиметься вона військовими формуваннями.

Серед тих, хто освоює військовий облік також був присутній керівник апарату Балтського суду Одеської області Артем Луговий.