Закон і Бізнес


Суду не буде, судді закінчилися


19.07.2018 13:53
14673

Теплицький районний суд Вінницької області повідомив про припинення здійснення правосуддя у зв’язку з тим, що залишився без суддів.


Як повідомили «ЗіБ» в прес-службі суду, у зв’язку із закінченням п'ятирічного строку повноважень для здійснення правосуддя єдиного діючого судді – Олександра Германа Теплицький районний суд Вінницької області з 27 червня 2018 року припинив здійснювати розгляд справ та матеріалів, що надійшли до суду.

За штатним розписом у суді чотири посади суддів,  три з яких  є вакантними.   

Канцелярія суду продовжує здійснювати прийом та реєстрацію заяв, позовних заяв, матеріалів і клопотань поліції, обвинувальних актів. Однак здійснити автоматизований розподіл та передати справи та матеріали на розгляд суду  не можливо у зв'язку з відсутністю суддів.

За зазначених обставин цивільні справи зберігаються у канцелярії суду до призначення суддів або вирішення питання відрядження суддів з іншого суду. Кримінальні провадження, клопотання слідчих органів, справи про адміністративні правопорушення та інші матеріали згідно чинного законодавства направляються до Апеляційного суду Вінницької області для вирішення питання їх розгляду в  інших судах  області.