Закон і Бізнес


Секретар-нероба і слідчій-утікач


№28 (1378) 14.07—20.07.2018
18328

Як повідомляв «ЗіБ», 2 липня Рада суддів схвалила рішення, яким роз’яснила порядок залучення суддів та працівників апарату до надурочної роботи. Адже його відсутність призводила до конфліктів у судах.


Олена Волкова з Южноукраїнського міського суду призначила на 16.40 розгляд клопотання слідчого про призначення судово-медичної експертизи. За інформацією судді, спочатку її не було забезпечено секретарем судового засідання, а згодом останній не виконував свою роботу належним чином. Більше того, після проголошення ухвали (о котрій годині — не уточнюється) відмовився вручити її учасникам процесу, мотивуючи це завершенням робочого дня. І в.о. керівника апарату підтримав співробітника!

О.Волкова наголошує, що такі дії «носили характер перешкоджання відправленню правосуддя під моїм головуванням». Про це вона повідомила як Вищу раду правосуддя (№3475/0/6-18), так і Генеральну прокуратуру.

До речі, згідно з розкладом роботи, цей суд працює до 17.00. Рішення РСУ прийняте тижнем пізніше описаних подій. Тож невідомо, чи було належним чином організоване чергування у неробочий час та чи вирішувалося це питання зборами суддів.

У другому повідомленні (№3489/0/6-18) суддя поскаржилася на слідчого, який взявся виправити недоліки в описі до кримінального провадження, але втік разом із ним. Напевне, в нього також закінчився робочий час.