Закон і Бізнес


На Бабушкінський райсуд міста Дніпропетровська чекає перевірка


10.07.2018 14:19
3988

Вища рада правосуддя наполягає на проведенні службової перевірки стосовно керівника апарату Бабушкінського районного суду міста Дніпропетровська у зв’язку з виявленими нерозглянутими справами.


Як повідомили «ЗіБ» в прес-службі відомства, ВРП 3 липня ухвалила звернутися до Державної судової адміністрації України щодо організації в передбаченому законом порядку службової перевірки діяльності керівника апарату Бабушкінського районного суду міста Дніпропетровська та виявлення всіх нерозглянутих і нерозподілених справ, що перебували у провадженні судді цього суду Дмитра Чулініна.

Також ВРП ухвалила внести до ДСА подання щодо виявлення та притягнення до встановленої законом відповідальності осіб, якими вчинено дії або допущено бездіяльність, що підривають авторитет правосуддя.

Так, встановлено, що в суді після звільнення судді Д. Чулініна з посади було виявлено фактично не розглянуті і не розподілені судові справи, зазначене призводить до порушення права осіб на справедливий суд, зниження рівня довіри громадян до судів та підриву авторитету правосуддя.

Зазначимо, що коли суддя у передбачених законом випадках не може продовжувати розгляд справи, невирішені судові справи передаються для повторного автоматизованого розподілу за вмотивованим розпорядженням керівника апарату суду.