Закон і Бізнес


Пляжний бізнес

Придбана за безцінь підробка обійдеться дорожче за оригінал


Торгівля на пляжах не рідкість для багатьох країн. Десь пропонують їжу, а в Італії — підробки відомих брендів.

№27 (1377) 07.07—13.07.2018
8079

На італійських пляжах цього літа заборонять несанкціоновану торгівлю і продаж контрафактної продукції. Суттєві штрафи введуть не тільки для торговців, а й для відпочивальників.


Передусім заборона торкнеться діяльності продавців-мігрантів, які тиняються по пляжах, пропонуючи туристам все — від «дизайнерських» сонцезахисних окулярів і парео до дитячих іграшок.

Як заявив міністр внутрішніх справ Італії Маттео Сальвіні, такі торговці не просто продають підроблені бренди й ухиляються від податків, а й завдають збитків законним підприємствам. За його словами, відповідні поправки до закону про торгівлю будуть унесені вже в липні, повідомляє АТОР.

Продавцям, яких упіймають при продажі контрафактної продукції, обіцяють штрафи в розмірі від €2500 до 15500 і конфіскацію товару. Проте не менше стягнення — до €7000 — загрожує і самим туристам, які куплять підроблений годинник, окуляри або бейсболку. Розмір штрафу залежатиме від суми і кількості товару.

Каратиметься реалізація підробок тільки італійських брендів чи санкції торкнуться будь-якого контрафакту — не уточнюється. Також не зрозуміло, чи будуть покарані відпочивальники, які придбали такий товар до в’їзду в Італію.

Крім того, туристів, які заплатять за масаж і татуювання «підприємцям», які не мають дозволу на роботу на пляжі, також оштрафують.