Закон і Бізнес


ДБР візьметься за незаконне збагачення правоохоронців


04.07.2018 12:42
3670

З початком роботи Державне бюро розслідувань розслідуватиме факти незаконного збагачення працівників правоохоронних органів.


Про це повідомив голова ДБР Роман Труба у своєму виступі під час круглого столу «Криміналізація незаконного збагачення – виклики та перспективи», повідомляє «ЗіБ».

Як зазначили в прес-службі Держбюро,  учасники заходу наголошували на тому, що  справи, порушені через факти  незаконного збагачення, часто залежуються в судах без розгляду, по них складно довести провину та отримати обвинувальний вирок.

Р.Труба звернув увагу, що стаття 368-2 Кримінального кодексу України, яка передбачає встановлення відповідальності за незаконне збагачення, внесена в 2011 році.

 «За весь час маємо лише  кілька десятків судових вироків за  категорією справ про незаконне збагачення», – додав голова ДБР.

На його думку причини полягають у наступному: відсутність методик зібрання доказової бази; небажання розслідувати факти щодо своїх колег, якщо йде мова про працівників правоохоронної системи, та відсутність системних перевірок декларацій з боку уповноважених органів.