Закон і Бізнес


Збільшено обсяг фінансування системи безоплатної правової допомоги


27.06.2018 15:48
4471

Уряд перерозподілив видатки Міністерства юстиції та збільшив обсяг фінансування системи безоплатної правової допомоги у зв’язку з суттєвим зростанням кількості звернень українців за правовою допомогою та, відповідно, зростанням кількості випадків представництва адвокатами та фахівцями системи інтересів громадян у судах.


Відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів від 20.06.18 №424 перерозподілені видатки Міністерства юстиції та збільшено на понад 122 млн. грн. фінансування на оплату послуг та відшкодування витрат адвокатів, які надають безоплатну вторинну правову допомогу, повідомляє «ЗіБ».

Також передбачено підвищення рівня заробітної плати працівникам місцевих центрів, які залучаються до представництва інтересів клієнтів у суді та підготовки процесуальних документів, на що виділено 12 млн. грн.

20 червня перерозподіл видатків Державного бюджету погоджений Комітетом Верховної Ради України з питань бюджету. Після внесення відповідних змін до розпису державного бюджету послуги з надання безоплатної правової допомоги будуть профінансовані у повному обсязі.

Нагадаємо, держава заборгувала адвокатам 10 млн гривень.