Закон і Бізнес


Вкрадена мрія


№25-26 (1375-1376) 26.06—06.07.2018
4577

Молодий музикант відсудив 350 тис. канадських доларів у своєї колишньої подруги. На його думку, вона свідомо зіпсувала перспективи його музичної кар’єри.


Ерік Абрамовіц дуже хотів отримати місце на курсі в консерваторії Лос-Анджелеса, де викладає один з провідних кларнетистів світу. У 2014 році він пройшов прослуховування. Після цього йому надіслали електронного листа зі сповіщенням, що він прийнятий на курс зі стипендією близько $50 тис. на рік, повідомляє Бі-Бі-Сі.

Але його подруга, з якою він жив у Монреалі, перехопила повідомлення. Вона відповіла від імені Еріка, що він не може прийняти пропозицію.

Пізніше вона створила новий обліковий запис, і вже від імені професора написала, що прослуховування було невдалим. Правда, в цьому ж листі йому пропонувалося прослухати курс в іншому місці.

Випадково дізнавшись про такий вчинок, музикант пред’явив позов віроломній подрузі. І суддя ухвалив, що дівчина зобов’язана відшкодувати йому збиток у розмірі 300 тис. канадських доларів. Додатково вона повинна виплатити ще 50 тис. — «на знак огиди, яку суд відчув з приводу її дій» і за моральну шкоду, заподіяну Е.Абрамовіцу, «в якого мрію вкрала людина, котрій він повністю довіряв».